Infiltratiesystemen

Het klimaat verandert. Het regent dan wel minder, maar steeds vaker vallen er plensbuien waardoor er in één keer te veel water in de afvoerputten terechtkomt. In onbebouwde gebieden zakt het regenwater langzaam in de bodem, maar in dorpen en steden gaat het grotendeels rechtstreeks het riool in. Omdat dat vaak moeite heeft om zo’n enorme hoeveelheid water te verwerken, komen straten blank te staan, met alle gevolgen van dien.

Bestrating

De keuze in sierbestrating is groot, dus het is belangrijk om goed na te denken over de voor- en nadelen van de verschillende materialen. 

Infiltratiesysteem

Wij hebben een eenvoudig en goedkoop systeem ontwikkeld dat een duurzame oplossing biedt voor het infiltreren van regenwater.

Grondwerk

Wij hebben de beschikking over zowel een grote kraan als een minigraver en helpen je graag met het grondwerk

Kunstgras

We hebben kunstgras in verschillende variaties, van siergras tot speelgras, voor intensief gebruik of alleen voor een mooie afwerking. 

Opvangen van regenwater

Vandaar ook dat er steeds meer aandacht is voor het zelf opvangen van regenwater. Bij nieuwbouw-woningen is het zelfs al verplicht om een infiltratie-systeem aan te leggen. Zo’n infiltratiesysteem is niet alleen om overstromingen te voorkomen, maar ook om water langzaam in de grond af te voeren, zodat het weer opgenomen wordt in de natuur.

Slim watermanagement

We voorkomen wateroverlast boven de grond herstellen onder de grond de waterbalans op een natuurlijke manier, met een eenvoudig en goedkoop systeem dat een duurzame oplossing biedt voor het infiltreren van regenwater.
Doe aan slim watermanagement en vraag meer informatie. Wij helpen je graag!

Persoonlijk contact

Jeroen van de Rakt sierbestrating en grondwerk bestaat uit Jeroen en Nicole van de Rakt. Een kleine onderneming maar met een grote keuze aan materialen. Door de kleinschaligheid hebben klanten één aanspreekpunt, zijn de lijnen kort en is er altijd persoonlijk contact.

Aan de Rondweg in Overloon ben je altijd welkom om je wensen, ideeën en plannen te bespreken.

Wij denken graag met je mee!

Tuinbestrating

Showtuin met vele voorbeelden

Deskundig advies

Van baksteen tot compleet project

Neem contact op

+31 (0)6 537 398 78

info@jvdrakt.nl

rondweg 14a - 5825 hv - overloon

Uw droomtuin begint bij Jeroen van de Rakt

Bezoek ons in Overloon en bekijk de vele inspirerende showtuin voorbeelden en het ruime aanbod stenen, betontegels, natuurstenen tegels, keramische tuintegels grind en split.