Infiltratiesysteem voor regenwater

Het klimaat verandert. Het regent dan wel minder, maar steeds vaker vallen er plensbuien waardoor er in één keer te veel water in de afvoerputten terechtkomt. In onbebouwde gebieden zakt het regenwater langzaam in de bodem, maar in dorpen en steden gaat het grotendeels rechtstreeks het riool in. Omdat dat vaak moeite heeft om zo’n enorme hoeveelheid water te verwerken, komen straten blank te staan, met alle gevolgen van dien.

 Vandaar ook dat er steeds meer aandacht is voor het zelf opvangen van regenwater. Bij nieuwbouwwoningen is het zelfs al verplicht om een infiltratiesysteem aan te leggen.

Zo’n infiltratiesysteem is niet alleen om overstromingen te voorkomen, maar ook om water langzaam in de grond af te voeren, zodat het weer opgenomen wordt in de natuur.

Hiermee voorkomen we wateroverlast boven de grond en wordt onder de grond de waterbalans op een natuurlijke manier hersteld.

Wij hebben een eenvoudig en goedkoop systeem ontwikkeld dat een duurzame oplossing biedt voor het infiltreren van regenwater.

Doe aan slim watermanagement en vraag meer informatie. Wij helpen je graag!

Bel gerust voor informatie, T: 06 537 398 78 of E: info@jvdrakt.nl